HTML

Egy zsenivel kevesebb

2013.02.06. 14:57 - Kisbika

Címkék: János Ihász

                                          A stilisztikai  hibákat és az írást  javította: Bergendi Rita           

                                                              Ihász János (1958 - 2013)

 

Elment…..

A szomorú hír hallatán a mély döbbenet lett úrrá azokon, akik személyesen ismerték őt vagy a munkásságáról  hallottak. Nehéz szívvel, de ki kell mondani a visszavonhatatlan hírt: január 25-én Csurgó egyik fantasztikus értelmiségi vezetője örökre távozott az élők sorából, maga után hagyva egy betölthetetlen hatalmas űrt.

Csodálatos ember volt. A művészetekben - különösen a festészetben és szobrászatban - rejlő szépséget megmutatta és megszerettette mindazokkal, akik soha nem érdeklődtek a művészetek iránt. Olyan kiállításokat szervezett a múzeumban, mely mind az alkotókra, mind a látogatókra hatással volt: a látogatók élményekkel teli, a művészek ihlettel telve tértek haza innen.  

János olyan ember volt, aki munkáját hatalmas odaadással végezte, élvezettel és kifogyhatatlan energiával szolgálta a kultúrát és az embereket. Kiváló teherbírása, segítőkészsége, embersége tiszteletreméltó volt. Hatalmas lelkesedéssel mesélt, magyarázott hallgatóságának. A városba és hozzá látogatókat mindig örömmel és finom teával fogadta. Bárkinek, mint régi ismerősöknek sajátos stílusában szinte ontotta a különböző történeteket, öreg anekdotákat. Tevékenységét mindenki elismerte, még egy japán művész is, aki Csurgón tett látogatásakor egy egyedi alkotásával fejezte ki elismerését, háláját.

Magánéletében egyszerű, csendes, visszafogott életet élt, kerülte a hivalkodást, a feltűnösködést. Saját gyermeke ugyan nem volt, de a jövő generációval, a fiatalokkal nagyon nagy szeretettel és türelemmel törődött.

.….mintha csak percek múltak volna el az utolsó személyes találkozásunk  óta, pedig annak lassan már egy éve. Fájdalommal gondolok arra, hogy több találkozásunk már nem lesz. Ő volt az, aki, mikor Csurgóra kerültem, segített a beilleszkedésben, segített lakhatáshoz jutni nekem, a tapasztalatlan ifjúnak. A spórolás mesterétől sokat tanultam az anyagiakról, az életvezetésről. Mint szakács, ő tanította meg, hogy hogyan lehet olcsó alapanyagokból finom ételeket készíteni. A lekváros piskótája utánozhatatlan.

Nagyon fogsz hiányozni János, figyelj mosolyogva bennünket fentről!

A bejegyzés trackback címe:

https://kisbika.blog.hu/api/trackback/id/tr344720208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása